ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

Η Ακαδημία Εθελοντισμού “HELPHELLAS δημιουργεί
Παγκόσμιο Δίκτυο Εθελοντών Οικουμενικού Ελληνισμού !

Η Ακαδημία Εθελοντισμού “HELPHELLAS” αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός δικτύου “Πρέσβεων Εθελοντισμού” σε όλες τις Ηπείρους, Κράτη και Πόλεις του Κόσμου με κύριο στόχο την ένωση των Ελλήνων όλου του Κόσμου, μέσω της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς.

Βασικός στόχος αυτού του δικτύου είναι η δημιουργία πυρήνων Ελλήνων εθελοντών σε παγκόσμιο επίπεδο οι οποίοι θα στηρίζουν τους Έλληνες στο εξωτερικό, κατά την περίοδο προσαρμογής τους, σε τρεις επιμέρους δράσεις:

  • Για εργασία
  • Για θέματα υγείας
  • Για θέματα εκπαίδευσης

Η υποστήριξη προσφέρεται από τον εκπρόσωπο Πρέσβη της Ακαδημίας “HELPHELLAS” ο οποίος θα συντονίζει και θα οργανώνει μαζί με μια ομάδα τοπικών εθελοντών τα εθελοντικά προγράμματα στήριξης των συμπατριωτών μας στην περιοχή δράσης και ευθύνης τους. Παράλληλα, μέσα από τους πυρήνες αυτούς δημιουργούνται συνεργασίες και συνέργειες με τις θεματικές ομάδες της Ακαδημίας Εθελοντισμού και σε άλλα επίπεδα δράσεων και ενεργειών (π.χ. πολιτισμού, παιδείας, υγείας, κ.τ.λ.).

Ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού της Ακαδημίας Εθελοντισμού HELPHELLAS σχεδιάζει επίσης μία σειρά από δράσεις οι οποίες στοχεύουν στην εκπαιδευτική υποστήριξη των Ελληνόπουλων που ζουν σε ορεινές και απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα δημιουργεί το θεσμό: “Γίνε Ανάδοχος Εκπαίδευσης” όπου ο “ανάδοχος” αναλαμβάνει την οικονομική υποστήριξη ενός παιδιού από την προσχολική ηλικία μέχρι το Πανεπιστήμιο, παρέχοντας όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό και την υποστήριξη που χρειάζεται κατά τη διάρκεια των σπουδών μέχρι την ολοκλήρωσή τους.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η δημιουργία πλατφόρμας “brainhellas” για την καταγραφή ενός παγκόσμιου μητρώου Ελλήνων Επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι προσφέρονται να βοηθήσουν και να στηρίξουν την Πατρίδα μας επιστημονικά, όπως και να γίνουν μέντορες και υποστηρικτές Ελλήνων Φοιτητών ή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Τέλος, μια ομάδα νομικών, αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών και εθελοντών στην Ελλάδα δημιουργούν αντίστοιχη ομάδας υποστήριξης και ενημέρωσης Ελλήνων Ομογενών οι οποίοι επιθυμούν να επιλύσουν προβλήματα διαχείρισης της περιουσίας τους στην Ελλάδα, προσφέροντας αφιλοκερδώς συμβουλευτικές υπηρεσίες με επίλυση αποριών τους σε αρχικό στάδιο.

Θεματική Συντονίστρια του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού της Ακαδημίας Εθελοντισμού αναλαμβάνει η κα Πέγκυ Καραμπάτου, κάτοικος Γερμανίας, Φιλόλογος, Ψυχολόγος, Συγγραφέας.

Scroll to Top