Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ “HELP HELLAS” ΙΔΡΥΕΙ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η Ακαδημία Εθελοντισμού “HELPHELLAS” με την ίδρυσή της, στοχεύοντας στην ενίσχυση και διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας και φιλοσοφίας κοινωνικής προσφοράς, δημιουργεί ένα οργανωμένο δίκτυο παρέμβασης της Κοινωνίας των Πολιτών βασιζόμενο στη δύναμη των πολλών, μέσα από την εξειδικευμένη γνώση φορέων και επιστημόνων, που διέπονται από πνεύμα κοινωνικής προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.

Στο πλαίσιο της στόχευσής της αυτής, δημιουργεί θεματικούς τομείς στο οργανόγραμμα της για την αναβάθμιση, προαγωγή και προώθηση του Εθελοντισμού στην Ελλάδα.

Ένας από τους θεματικούς τομείς αυτούς είναι και ο «Τομέας Υγείας & Ψυχικής Υγείας» που αποσκοπεί στην προαγωγή, προάσπιση, αναβάθμιση, εκπαίδευση, ενημέρωση για θέματα υγείας, στοχεύοντας στην προσφορά και ανακούφιση του Πολίτη και του πάσχοντα συνανθρώπου μας, όπως και στην ανάδειξη της αξίας της Πρόληψης.

Ο τομέας αυτός απαρτίζεται από διακεκριμένους προέδρους Εθελοντικών κι Επιστημονικών φορέων ασθενών κι από επιστήμονες ψυχικής υγείας με μακρά διαδρομή στον χώρο της υγείας, με ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς και αρωγής στο εγχείρημα για το κοινό καλό, που είναι οι εξής:

☑️ Γραμματόγλου Ζωή, Πρόεδρος «ΚΕΦΙ», Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών.

☑️ Θεοδωρίδου Χριστίνα, Πρόεδρος ΗΠΑΡχω, Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος.
☑️ Λιούτα ΚορίναΠρόεδροςτου Φορέα Κοινωνικής Υποστήριξης “ΘΕΛΩ” και Ακαδημίας Εθελοντισμού.
☑️ Μαράκα Βασιλική, «Poamskp» Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.
☑️ Νομικού Χριστίνα, Πρόεδρος «Άγγιγμα Ζωής» για την στήριξη ογκολογικών ασθενών.
☑️ Σαββοπούλου – Αυγουστίδου ΠερσεφόνηΠρόεδρος «Κρίκος Ζωής» Ασθενών και Φίλων πασχόντων από Κληρονομικά Μεταβολικά Νοσήματα.
☑️ Σωτηροπούλου ΛαμπρινήΠρόεδρος «ΖΩΗ ΜΕ NF», Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών και φίλων πασχόντων από Νευροϊνωμάτωση.
☑️ Χούγια ΑγγελικήAssociate Director of NBCC Greece, M.A., GCDF,CSP, Ψυχολόγος, Οικογενειακή θεραπεύτρια.

Την ομάδα εργασίας πλαισιώνουν εξαιρετικοί επιστήμονες από την επιστημονική κοινότητα της Υγείας, που τάσσονται στο πλευρό της Ακαδημίας Εθελοντισμού στη μεγάλη προσπάθειά της να συμβάλλει στο δικαίωμα πρόσβασης όλων των Ελλήνων στην επιστημονική γνώση και το δημόσιο αγαθό της Υγείας.

Σε μία εποχή που λόγω και Κορονωϊού οι προκλήσεις στην κοινωνία είναι ποικίλες και συνεχώς εξελισσόμενες, η συμπαρουσία ανθρώπων της επιστημονικής κοινότητας της Υγείας και του Εθελοντισμού, δίνει μια πραγματική ελπίδα για ένα φωτεινό αύριο.

Ως επικεφαλής συντονίστρια του Τομέα Υγείας της Ακαδημίας Εθελοντισμού, ορίζεται η Πρόεδρος του ΘΕΛΩ και της Ακαδημίας Εθελοντισμού HELPHELLAS κα Κορίνα Λιούτα.

Scroll to Top